četrtek, 29. marec 2012

Rojstnodnevna 2

Še ena rojstnodnevna čestitka. Živahno rumeno barvo sem umirila z vzorčastim papirjem. Motiv se mi je zdel primeren za gospo, ki svoj prosti čas rada preživlja na vrtu, med pridelki in cvetlicami.







torek, 27. marec 2012

Kužki na čestitkah


Tokratna serija čestitk je namenjena vsem ljubiteljem kužkov. Mednje spada tudi naročnica, ki si je zaželela čestitke, ki vsebujejo nekaj v zvezi s psi. Med pregledovanjem spleta, sem našla kar nekaj simpatičnih motivov, med katerimi sem izbrala teh 5. In tako so nastale tele čestitke. Upam, da so vam všeč in da bodo všeč tudi naročnici.


Motiv
Papir
Motiv

Papir
Motiv
Papir 1 in 2
Motiv
Motiv

četrtek, 22. marec 2012

Dojenčki

Naredila sem štiri, čeprav bi bilo dovolj dve. Bo pa na zalogo :) Ampak, ko delaš čestitke za male štručke, ki šele bodo privekale na svet, te preplavi veselje in še večji zagon za tovrstno delo. Barve so po želji naročnice nevtralne. In ko jih takole gledam, se mi zdijo veliko lepše kot tiste klišejsko modre za fantke in roza za punčke.

Voziček 2
Žirafa
Papir modri
Papir zeleni 
Papir krogi



Velikonočne čestitke

Tule je serija velikonočnih voščilnic. V zeleni, rumeni in vijola barvi. Naročnica ni imela posebnih želja, zato sem uporabila kar meni najljubše barve. Velika noč naznanja pomlad, veselje, živahnost po dolgi utrujajoči zimi, zato morajo biti tovrtstne čestitke živih in svetlih barv.

Zajček
Vijola papir
Piščanček
Oranžni papir z rožicami
Košara s pirhi
Zelen papir




sreda, 21. marec 2012

Ljubezen

Kljub temu, da je Valentinovo že zdavnaj mimo, Gregorjevo pa tudi, je ljubezen še vedno v zraku. In tako je prav! Tale čestitka je bila narejena na gospodično, oziroma njenega partnerja, s katerim v maju praznujeta prvo obletnico. Ljubezenska čestitka seveda ne more biti popolna brez srčkov. Zato jih je tu veliko. Z rdečo barvo sem poudarilo svežo ljubezen, z modro pa resno, pristno zaupanje, spoštovanje ... Skratka, da ne gre samo za preprosto zatrapanost.

Papir sem našla tule. Nalepke srčki pa so bili kupljeni v Avstrji (Villach), kjer sem jih dobila mnogo ceneje kot pa pri nas. Ravno včeraj sem gledala enak komplet, ki je bil pri nas 2,9€ dražji kot v Avstriji.


Znotraj sem z nalepkami dodala tudi datum obletnice. Ker je to prva obletnica, se mi je to zdelo smiselno pa še prikupno (če bi slučajno kdaj kdo od njiju pozabil na datum:)).


60 let

Dobila sem naročilo za gospo, ki bo praznovala okroglih 60 let. Odločila sem se, da naredim Easel čestitko, saj jo bo lahko gospa postavila na kakšno polico in se spominjala praznovanja in lepih želja, ki jih je prejela. Čestitko sem oblekla v nežno vijola barvo, z rožastim papirjem, ki sem ga dobila tule. Dodala sem tudi nekaj zlatih dodatkov, ki čestitki dodajo pridih svečanosti. Trak, ki sem ga nalepila počez pa sem dobila v Avstriji v Villachu. Veliko izbiro trakov imajo, ki so največkrat pakirani kot tri metrski, pa še nekoliko cenejši so kot pri nas. 



torek, 13. marec 2012

Cvetlični lončki 2

Še zadnji iz serije cvetličnih lončkov za materinski dan. Postopek pa je poznan iz prejšnjih mojih objav.

Tudi sami posadite kakšno rožico. V cvetlični lonček ali kar v gredico na vrt. Jaz sem svoje čebulice že zasadila in komaj čakam na maj, da pokukajo na plan.





petek, 9. marec 2012

Roza cvetlični lončki

Še dva cvetlična lončka. Tokrat je en bolj rozast kot drugi. Ker so lončki tako močne roza barve, sem cvetke naredila bolj pastelne in svetle. V drugem lončku pa je dodanih še nekaj pastelno zelenih cvetov - da se razbije to roza na kvadrat.



Bodite v cvetju ;)

četrtek, 8. marec 2012

Cvetlični lončki

Tele voščilnice, bi bile primerne tudi za današnji dan žena. Sama pa sem jih izdelala za materinski dan. Cvetlični lonček poln pisanih rožic bo zagotovo polepšal dan vsem mamicam.

Prvo čestitko sem naredila po navodilu iz youtuba, ostale pa so šle brez pomoči, saj je izdelava zelo preprosta. 

Uporabila sem papir iz spleta, štancane rožice v dveh barvah, ki sem jih zlepila skupaj, v sredino sem pa dodala mini svetleči krogec. Prilepila sem jih s 3D blazinico. Rob lončka sem odrezala z vijugastnim rezalnikom. Trak s pentljico cvetlični lonček drži skupaj. Spodaj pa še nekaj svetlečega materiala v različnih barvah. Za prvo tako voščilnico sem s končnim izidom kar zadovoljna.


Sedaj pa še dve, ki sta nastali prav danes. Isti postopek, papir je najden na isti spletni strani kot pri prejšnjem lončku. Dodanega je le malce več darilnega traku (iz hoferja), nalepke črke in velike svetleče rožice, prilepljene s 3D blazinicami. 



Pri zadnji pa sem se odločila za enobarvne dvojne cvetove. Deluje bolj umirjeno, manj načičkano. Dodala sem še nekaj deteljic in večjo pentljico. Na lončku odtisnjena rožica pa je iz nekega kompleta iz Kika. Nalepka je na neki foliji, ki jo prilepiš na željeno mesto, podrgneš s priloženo paličico in odtisek se prilepi na papir.


Takole pa izgleda vsebina lončka, kjer je prostor za voščilo.

  Lep dan oziroma večer vam želim.

petek, 2. marec 2012

Pika poka

Začela so se spomladanska opravila. Letos verjetno nekoliko prej kot običajno, ampak nam je vseeno lepo, pa čeprav imamo polne roke dela. Po vrtu sem srečala že mravlje, muhe, metuljčke in pajke (teh se nisem preveč razveselila). Pikapolonice pa še nisem srečala. Zato sem jo ustvarila kar na čestitki. Naročnica pravi, da slavljenka ne mara rož, ki cvetijo, zato sem morala črtati vse motive z rožicam. Predlaga mi piko poko in jaz se hitro lotim izdelave. Pika poka je sprintana iz spleta, papir prav tako. Rdeč trak, pentljica in nekaj nalepk.

.